För pompöst för publiken? Foto: Lasse Olsson/SR
Helsingborg

Så ska Dunkers locka tillbaka publiken

Besökare: ”Det är huset jag tycker illa om”
1:38 min

I dag fyller Dunkers kulturhus i Helsingborg tio år. Det har varit år med konflikter, personstrider och publiksiffror som rasat. Den nya chefen Katti Hoflin vill lägga allt det negativa bakom sig.

– Man ska absolut lära sig av det som har varit och sedan liksom släppa taget och gå vidare, gå framåt, säger hon. 

Även om det fungerar bland personalen och i kontakten med politikerna är den största utmaningen kvar: att locka publiken.

– Det är huset jag tycker illa om, faktiskt. Det är inte välkomnande precis, säger Anne Sandberg, en av alla helsingborgare som inte gjort Dunkers till sitt. 

Katti Hoflin berättar om den lyckade och välfungerande barn- och ungdomsverksamheten, om allt kunnande som finns i huset och om sina planer att göra den högtidliga och pompösa entrén välkomnande. Allra viktigast är att satsa på publiken.

– Det är det som vi är till för. Vi behöver vara en plats som man känner att man vill komma tillbaka till, som man kan känna ägarskap för, att man kan vara med och påverka. Hitta på saker om man har lust, eller bara vara. Det viktiga i Dunkers fall tror jag är att vi inte ska vara för fina och för exkluderande, i och med att huset i sig signalerar att vi är fina och högtidliga. Vi behöver blåsa mera värme i vårt hus, säger Katti Hoflin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".