Foto: Rickard Sturesson/Sveriges Radio
Kristianstad

ABK: "Vi satsar på mångfald"

Personalchefen: ”Känner inte igen bilden”
1:26 min

Att det kommunala bostadsbolaget ABK i Kristianstad inte skulle anställa ungdomar från området till jobb på Gamlegården stämmer inte, menar bolaget. Kritiken har framförts av en företrädare för en förening i området.

– Vi vill satsa på mångfald och rekryterar ungdomar från områdena, säger Brigitta Edfast som menar att ungdomar som bor till exempel på Gamlegården har stor chans att få feriearbete eller sommarjobb på ABK.

När bolaget rekryterar vikarier riktar man sig till och med särskilt till boende på området, säger hon. Då är det ett krav att kunna svenska och kan man nåt annat språk är det bra.

Birgitta känner inte igen det Jamal Abdulle i föreningen Skånes horn av Afrikas kritik: Att ungdomar från Åhus och Hammar får jobb i bolaget, och inte ungdomar som själva bor på Gamlegården. Däremot är det först i år som ABK lyckats få många sökande till sommarjobben.

– Vi måste nå ut via andra källor, nästa år kanske vi går ut via Facebook.

Facebook 2013, det låter lite sent?

– Det tycker jag inte, säger Birgitta Edfast.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".