1 av 2
Polis och räddningstjänst utanför motorcykelklubbens lokal. Foto: Helmuth Petersson
2 av 2
Foto: Hasse Carlsson/Sveriges Radio
Skåne

Polisen slog till mot lokala mc-gäng

Polisen: ”De har kopplingar till mc-gäng”
1:25 min

15 medlemmar eller anknutna till ett kriminellt motorcykelgäng i nordvästskåne greps vid en stor polisinsats i Småland och Blekinge. Detta efter att de överfallit ett annan mc-gäng vid en fest i en klubblokal i Kalmartrakten i lördags kväll.

Det var ett femtiotal personer som festade i klubblokalen i Smedby utanför Kalmar i lördags.

Polisen skriver själv på sin hemsida: "Plötsligt rusar ett tjugotal maskerade män in i lokalen, beväpnade med tillhyggen och börjar att slå omkring sig och flera personer skadas. Några förs till sjukhus."

– De som sitter hos oss är kända av polisen, säger Lina Isaksson Funke, presstalesman hos polisen i Kalmar.

På tre timmar kunde sjutton av männen gripas på olika ställen i Småland och Blekinge. De greps misstänkta för grovt rån, grov misshandel och skadegörelse.

Senast på onsdag ska åklagaren ha in bevis och minst femtio vittnen ska förhöras innnan häktningsdomaren avgör vad som ska hända.

Idag har minst femtio maskerade poliser gjort husrannsakan runtom i nordvästra skåne hos de femton mc-kriminella som gripits.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".