Elisabeth Andersson och Per Persson på Tomelilla kommun hoppas att 60 10-12-åringar från kommunen kan åka på kollo i sommar. Foto: Marie Sandgren/Sveriges Radio
Tomelilla

Tomelillabarn ska skickas på kollo

1:18 min

Förra sommaren sponsrade ett mejeriföretag i Lunnarp på Österlen 30 platser på sommarkollot Barnens Ö i Stockholm. I år har mejeriföretaget utmanat övriga företag i Tomelilla kommun att dra sitt strå till stacken.

Målet är att skicka totalt 60 Tomelillabarn på kollo. Något som kommunen nu har nappat på, efter att i många år inte haft någon kolloverksamhet alls.

Det är kommuninvånare mellan 10 och 12 år som nu får chansen att tillbringa en vecka på det berömda kollot i Stockholms skärgård en vecka i sommar. Vilka som får åka avgörs av lotten.

Per Persson är verksamhetsutvecklare på socialförvaltningen och han letar nu företagare som vill hjälpa till att nå målet att ge 60 barn ett härligt sommarminne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista