118 218 AB driver beställningscentral

NORDVÄSTSKÅNE. Nummerupplysningen 118 218 AB i Malmö ska driva beställningscentralen för färdtjänst och sjukresor i Nordvästskåne.
Trafikdelegationens avtal med Samres går ut 30 juni nästa år. Då tar Nummerupplysningen 118 218 över och driver beställningscentralen tre år framåt.

Den nya centralen ska ligga i Helsingborg.
– Nummerupplysningen 118 218 fick uppdraget eftersom de gav ett lägre bud än konkurrenten, säger Eva Örtegren som är ordförande i Trafikdelegationen i nordvästra Skåne. De har också kompetens och erfarenhet av att driva beställningscentral.

Konkurrensen inom området är inte överväldigande. Trafikdelegationen fick in två anbud på beställningscentralen. En tidigare upphandling fick avbrytas sedan Stångå Buss i Östergötland överklagat kravet på att operatören skulle vara verksam i Nordvästskåne. Men enligt ett pressmeddelande från Trafikdelegationen har Stångå Buss inte lämnat något anbud den här gången.

Trafikdelegationen i nordvästra Skåne

är en sammanslutning av åtta nordvästskånska kommuner och Skånetrafiken som har till uppgift att driva frågor om samhällsbetalda resor som färdtjänst, sjukresor, närtrafik och skolskjutsar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.