Anette Åkesson har nu siktet inställt på riksdagen i stället för kommunpolitiken i Båstad. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Båstad

Anette Åkesson lämnar Båstad för riksdagen

1:09 min

Moderaten Anette Åkesson i Båstad byter kommunalrådsposten mot en plats som riksdagsledamot i höst. Hon efterträder Margareta Pålsson från Åstorp som utnämnts till landshövding i Skåne län.

Anette Åkesson har arbetat sex och ett halvt år som kommunalråd i Båstad.

I den rollen har hon suttit med i Sveriges Kommuner och Landstings beredning för välfärdens långsiktiga finansiering. En som fråga hon gärna vill jobba vidare med på riksplanet.

– Såna frågor intresserar mig väldigt mycket eftersom vi står inför rätt stora utmaningar framöver, säger hon. Att då jobba med finansiering eller skattepolitik skulle verkligen intressera mig.

Ur lokalt perspektiv har hon också en självklar fråga som hon vill driva.

– En av de viktigaste frågorna ur nordvästskånskt perspektiv är ju en kommande fast HH-förbindelse, säger hon. Så jag hoppas att jag kan vara med och påverka där.

Moderaterna behöver naturligtvis utse en ersättare för Anette Åkesson på kommunalrådsposten i Båstad. Men vem det blir är inte klart än.

Valberedningen inom den moderata kommunfullmäktigegruppen i Båstad har fått i uppdrag att hitta en kandidat. Tanken är att efterträdaren ska utses av kommunfullmäktige veckan efter midsommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista