Kommunchefen i Hässleholm, Johan Eriksson, lämnar sin tjänst omedelbart. Foto: Hässleholms kommun
Hässleholm

Därför slutar Eriksson

1:46 min

Kommunchefen Johan Eriksson i Hässleholm lämnar sitt jobb med omedelbar verkan - det har kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunchefen själv beslutat. Orsaken till att Eriksson slutar är enligt det moderata kommunalrådet Urban Widmark att politikerna och kommunchefen har olika synsätt på förändringar som ska göras i kommunen.

- Om vi ska förändra organisationen så är det kommunchefen ska genomdriva dem, så är det kanske inte rimligt att han ska genomdriva de förändringar som han har en annan uppfattning om säger Urban Widmark och fortsätter:

- Det här är en naturlig konsekvens av att vi har olika uppfattningar om.

Vad det konkret handlar om, vilka förändringar som ska genomföras och vad det är de inte är överens om - det vill inte Urban Widmark svara på mer än att det handlar om kommunens ledning och organisation.

Nyheterna har pratat med Johan Eriksson, och han vill inte bli intervjuad, men han säger att det är det läge man syftar på är att man är mitt i budgetarbetet.

Urban Widmark säger att det inte handlar om oeninghet om budgeten, men medger att kommunens högste tjänsteman går med omedelbar verkan är ett radikalt beslut.

- Ja, det är radikalt men har man den här typen av chefsbefattningar så är det inte helt ovanligt att man hamnar i det här läget, säger han.

Urban Widmark säger också att Johan Eriksson gjort ett mycket bra jobb i kommunen och att han varit mycket uppskattad av både politiker och medarbetare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista