Sverigedemokraten Johannes Mårtensson lämnar nu fullmäktige i Simrishamn. Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio
Simrishamn

"Har försökt visa på att vi inte är några tokstollar"

1:09 min

Oenigheter inom Sverigedemokraterna i Simrishamn har gjort att gruppledaren Johannes Mårtensson hoppar av politiken och lämnar kommunfullmäktige.

– Jag har försökt att visa att vi inte är några tokstollar. Att vi är vanliga människor som definitivt inte står för några extrema åsikter. 

Men när partikamraterna lade motioner, som Johannes Mårtensson uttrycker det; bakom ryggen på honom, fick Mårtensson nog. Han har försökt att föra diskussioner och anordna möten men har upplevt att partikamraterna inte har varit intresserade av detta. 

Johannes Mårtensson valdes in i kommunfullmäktige 2010. Efter halva mandatperioden hoppar han alltså av kommunpolitiken. Mårtensson kommer dock att sitta kvar som vice ordförande i Sverigedemokraterna Österlen. 

– Under de här åren har jag lärt mig mycket om kommunpolitiken. Det har varit en lärorik period och det blir ett fint minne, säger Johannes Mårtensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista