Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
kristianstad

Kommunen: "Värderingen är korrekt"

1:36 min

Arbetsvärderingen som Kristianstad gjort, - där man kommit fram till att skolsköterskornas arbete är mindre påfrestande än övriga sjuksköterskors arbete - är korrekt, menar kommunen. Men Vårdförbundet är kritiska.

Det är personalchefen på barn och utbildningsförvaltningen, Marie Söderqvist, och skolrektorerna som har bedömt skolsköterskornas arbetsförhållanden som mindre påfrestande än sjuksköterskornas.

Värderingen av sjuksköterskornas arbetsförhållanden har gjorts separat, och nu i efterhand när en jämförelse kan göras framkommer skillnader som Vårdförbundet inte anser är okej. Facket anser vidare att det är dåligt att de inte har fått vara med och medverka till en mer rättvis bedömning.

Men personalchefen Marie Söderqvist tycker värderingen har gjorts på ett korrekt sätt och att rektorerna har tillräcklig kunskap om skolsköterskors arbetsvillkor.

– Cheferna är lika insatta i deras arbete som i andras arbete, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista