Klippan

Paintballbana tvingas flytta

1:39 min

Klippans Paintballbana läggs ner, detta sedan kommunen beslutat att de inte får använda det område de är på.

- Det är klart att jag blir förbannad och trött på det hela. Jag har satsat 90 000 kronor på detta, och får inte tillbaka någonting, säger Stefan Jönsson, som äger paintballbanan.

För att få bygga på den kommunägda marken krävdes tillstånd från Söderåsens miljöförbund, Trafikverket och Plan- och Byggnadsnämnden i Klippan. Stefan Jönsson fick tillstånden från miljöförbundet och Trafikverket, men inget skriftligt godkännande från kommunen.

- Eftersom jag inte skulle ha tak på mina grejer sa de att jag inte behövde något bygglov för att bygga dem. Så jag körde igång, säger Stefan Jönsson.

Några veckor efter att bygget påbörjats ringde kommunen och berättade för Stefan Jönsson att han inte hade tillstånd att bygga där och att han var tvungen att ta bort allt inom två veckor. Han saknade ett bygglov.

- Jag förklarade för honom att när det är en byggnad med tak så gäller det att ha bygglov, för en byggnad. Men det hade ingenting att göra med verksamheten. Han har ju etablerat ett företag här, som faktiskt kräver bygglov, säger Roger Lindén.

Nu måste Paintballbanan flyttas, och Stefan Jönsson har lagt ner sin verksamhet. Nu är han väldigt besviken på kommunen.

- Klippan säger sig vara en företagarvänlig kommun. Det är ju falsk marknadsföring, menar Stefan Jönsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista