Malmö

Kvinna anhållen för mord

Den man som hittades död i en trappuppgång på Södra Bulltoftavägen i Malmö på torsdagen blev mördad, misstänker polisen. Under torsdagskvällen anhölls en 29-årig kvinna, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Klockan 18.30 anhölls en 29-årig kvinna, på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Hans Nilsson vid Skånepolisens länskommunikationscentral.

Den döda mannen var 28 år och både kvinnan och mannen är hemmahörande i Malmö. Men om de haft en relation kunde Hans Nilsson inte uppge.

Efter brottsplatsundersökning och teknisk undersökning började polisen jobba efter teorin att den döde påträffade mannen skulle ha mördats. 

Vid lunchtid under torsdagen hörde vittnen skrik från trapphuset och ambulans tillkallades. Räddningspersonalen konstaterade att mannen var död.

Under kvällen har polisen förhört vittnen och kartlagt mannens bekantskapskrets. Den tekniska undersökningen var genomförd vid 18-tiden, då hävdes också avspärrningarna kring fastigheten.

I morgon klockan tio kommer en presskonferens att hållas med länskriminalens Pär Lidehäll som är förundersökningsledare, då hoppas polisen kunna ge mer information om vad som inträffat.

Julia Milder

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista