1 av 4
Foto: Karin Åkesson
2 av 4
Branden i en bilverkstad utanför Istaby under torsdagen. Foto: Karin Åkesson
3 av 4
Foto: Karin Åkesson
4 av 4
Foto: Räddningstjänsten.
Sölvesborg

Kraftig brand i bilverkstad

1:29 min

En kraftig brand härjade under torsdagskvällen i en bilverkstad strax utanför Istaby. Boende uppmanades att gå inomhus och stänga fönster och ventilation på grund av den kraftiga rökutvecklingen. Räddningstjänsten är fortfarande på plats.

– Vi utrymde tre fastigheter i samband med branden, en person som var svår att få ut blev kvar, säger Magnus Kärvhag vid räddningstjänsten.

Ingen ska dock ha fått några rökskador eller andra skador.

Minst en explosion inträffade i byggnaden, förmodligen på grund av att det fanns gasflaskor i bilverkstaden, säger Magnus Kärvhag. Polisen spärrade av ett större område kring verkstaden just på grund av explosionsrisken.

Larmet kom strax efter åtta på torsdagskvällen och när räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd.

Strax efter tio hade man fortfarande inte branden under kontroll och spridningsrisken bedömdes som stor. Boenden uppmanades att gå inomhus och stänga fönster och ventilation på grund av den kraftiga rökutvecklingen.

Men strax innan elva på kvällen hade man branden under kontroll, och det förelåg inte längre någon risk för spridning.

Byggnaden rasade ihop senare under kvällen och röken avtog kraftigt.Som mest var det 20 man som arbetade med släckningen. Polisen kommer att genomföra en teknisk undersökning så fort det är möjligt. Man vet ännu inte vad som orsakat branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista