BROMÖLLA

Gamla skolor kan säljas

1:41 min

Det råder stor politisk oenighet i Bromölla kommun om vad som ska göras med de gamla skolbyggnanderna i Västanå och Valje, som sedan många år används som förenings- och fest lokaler. Ikväll kommer frågan upp på kommunfullmäktige igen.

Det handlar om två gamla skolor, i Västanå utanför Näsum och Valje, som ligger precis på gränsen till Blekinge. Sedan skolverksamheten lades ner används de som lokal för föreningar som till exempel ABF och PRO och hyrs också ut som festlokal-

I nästan tio år har frågan om kommunen verkligen ska behålla skolorna dykt upp på den politiska dagordningen och nu vill moderaterna i en motion väcka frågan om försäljningen igen och en försäljning finns också som sparförslag från tjänstemännen.

Drygt 415 000 kronor per år kostar lokalerna kommunen  men kommunstyrelsen, eller Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet som nu är i majoritet är överens om att behålla dem:

- Som det ser ut nu har vi en politisk majoritet för att behålla lokalerna säger Åke Hammarstedt, socialdemokratiskt kommunalråd i Bromölla. Han fortsätter:

- Nu finns det ett kommunstyrelsebeslut på att behålla skolorna och det är det som kommer att bli svaret på motionen ikväll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista