Simrishamn

FP lämnar den styrande majoriteten

1:34 min

I fredags meddelade folkpartiet i Simrishamn att de förlorat förtroendet för det moderata kommunalrådet Anders Johnssons sätt att leda kommunen och att man därför lämnar den politiska majoriteten med omedelbar verkan.

Anledningen till avhoppet är problemen inom barn- och utbildningsnämnden, men enligt folkpartiets gruppledare Fredric Strömberg har samarbetet gnisslat länge.

– Det har funnits strukturella problem ända från början men det var cirkusen inom Barn- och utbildningsnämnden som var droppen.

Men kommunstyrelsens ordförande, moderaten Anders Johnsson, ställer sig frågande till Folkpartiets utträde ur majoriteten.

– Jag blev väldigt förvånad när Fredric ringde i fredags och sa att de inte ville vara med längre. Jag tycker att samarbetet har fungerat bra och vi har till och med erbjudit folkpartisterna ordförandeposten i nämnden. 

Fredric Strömberg har inte haft någon kontakt med kommunalrådet Anders Johnsson sedan samtalet i fredags. Mycket är oklart i simrishamnspolitiken just nu och ikväll sammanträder fullmäktige.

– Stämningen kan nog bli tryckt, tror folkpartisten Fredric Strömberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista