1 av 2
Läkargården i Ängelholm. Foto: Lasse Olsson/Sveriges Radio
2 av 2
Sjukvårdsdirektör Karin Christensson (vid mikrofonen) och regionala chefläkaren Åsa Hallgårde (t h) meddelar att avtalet med Läkargården är hävt. Foto: Anna Bubenko/Sveriges Radio
Ängelholm

Regionen säger upp avtalet med Läkargården

1:31 min

Region Skåne säger med omedelbar verkan upp avtalet med vårdcentralen Läkargården i Ängelholm. Läkargårdens vd Mats Wikström hävdar att det avtalet redan är uppsagt sedan några år tillbaka och att det är ett annat som gäller.

Läkargården får inte längre någon ersättning från Region Skåne och de 2 400 patienter som är listade på vårdcentralen listas om.

De kommer att listas på den hälsovalsenhet som ligger närmast deras folkbokföringsadress.

Läkargården saknar en medicinskt ansvarig läkare och företaget är inblandat i flera tvister. Det finns ingen el i lokalerna och personalen har under en längre tid gått utan lön.

Enligt Åsa Hallgårde, regional chefläkare, så har ingen patient hittills kommit till skada. Det var först när man stängde av elen som patientsäkerheten var hotad.

Mats Wikström säger att Läkargården ska överklaga regionens beslut. 

– Det här avtalet sades upp redan 2008 och sedan träffades ett förlikningsavtal, säger han, och det gäller fortfarande. Det är inte uppsagt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista