1 av 2
Damlandslaget i handboll lockar inte lika mycket publik som IFK Kristianstad, trots att det var en EM-kvalmatch. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Damerna vann matchen i lördags med tio bollar. Bild från handbolls-VM i Brasilien. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX.
Kristianstad

Vinst men ändå förlust för EM-kval

1:18 min

Sveriges handbollsdamer vann igår sin EM-kvalmatch i Kristianstad Arena mot Tjeckien. Och trots att publiksiffran till sist hamnade på strax över 2000 personer, kommer arrangemanget gå med förlust.

- Jag bedömer att det blir någonstans mellan 75 och 100 000 kronor som förlustgarantin kommer att falla ut med, säger Anders Olsson, utvecklingssamordnare på Kristianstad kommun.

- Men utifrån hur det såg ut för två veckor sen, så är jag nöjd. Både med publiksiffran, inramningen och inte minst resultatet av matchen. Vi fick ju sänka priset och så, och det är  en diskussion vi har haft, vi får vara beredda att göra insatser för att lyfta tjej- och damidrotten. Men jag tycker det blev en bra inramning.

I veckan blev det också klart att Kristianstad Arena kommer stå värd för Handbolls EM 2016 för damer. Och helgens match var ett bra genrep, menar Anders Olsson.

- Svenska handbollsförbundet är nöjda med hur det blir en sån folkfest här i Arenan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista