1 av 5
Veronika Gunnarsson, arbetar med rivningen och har själv varit mycket i Åhusparken när hon var yngre.Foto:Louise Johansson/Sveriges Radio
2 av 5
Goodbye parken. Foto: Louise Johansson/Sveriges Radio
3 av 5
Susanne Weidemanis, projektledare på kommunledningskontoret strategi och planering och Inge Ivarsson, projektledare från C4 teknik, övervakar rivningsarbetet. Foto:Louise Johansson/Sveriges Radio
4 av 5
Nu rivs Åhusparken. Foto: Louise Johansson/Sveriges Radio
5 av 5
Åhusparken går i graven. Foto: Louise Johansson/Sveriges Radio
Kristianstad

Här rivs Åhusparken

Inge Ivarsson: ”Nu är stora delar av gamla dansbanan borta”
1:13 min

Nu river kommunen byggnaderna i Åhusparken. Utedansbanan och boulebanan får vara kvar och ska ingå i ett planerat grönområde för allmänheten.

Området är planlagt för skola och bostäder. Men än så länge är det inte helt klart vad som kommer att hända i området i framtiden. Först och främst kommer ett grönområde anläggas. Utedansbanan och den populära boulebanan får vara kvar.

– Men det kommer att krävas en rejäl investering i utedansbanan, den är ganska nedgången, berättar Inge Ivarsson som är en av projektledarna från kommunen.

Rivningsarbetet och saneringen kommer att pågå fram till vecka 30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".