Anders Johnsson, kommunalråd Simrishamn.
Simrishamn

"Vi gör andra prioriteringar"

Kommunalrådet: ”Vi gör andra prioriteringar”
1:29 min

Ett besparingsförslag från förvaltningscheferna i Simrishamn har väckt oro bland kommunens skolelever. Bland annat föreslogs avgifter på all mat på skolor, förskolor och fritidshem. Men den oron är ogrundad hävdar kommunstyrelsens moderate ordförande, Anders Johnsson.

– Vi har aldrig diskuterat att ta med det som en besparing. Vi har gjort andra prioriteringar än cheferna, säger kommunstyrelsens moderate ordförande, Anders Johnsson.

 Förvaltningscheferna hade gjort en lång lista på saker som det skulle kunna sparas in på för att få en budget i balans. Om en vecka ska Anders Johnsson presentera kommunstyrelsens budgetförslag. Han förkastar alltså förvaltningschefernas ideer och behåller exempelvis feriejobben för ungdomar, men någonstans måste det sparas ändå, fast det är fortfarande oklart var.

– Vi diskuterar fortfarande varifrån pengarna ska tas, säger, Anders Johnsson.

Österlenpartiet moderaterna och centern fattas tre mandat för att få majoritet. För en vecka sedan lämnade Folkpartiet den styrande koalitionen i protest mot  kommunalrådet Anders Johnsson, och än har han inte lyckats locka tillbaka dem.

– Folkpartiet har inte varit med i de diskussioner som har varit den senaste veckan, utan man avvaktar väl ett förslag från oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".