Skyways, det enda flygbolaget på Kristianstad Airport, har gått i konkurs, samtidigt märker Ängelholms flygplats en ökning av passagerare. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Ängelholm

Fler reser från Ängelholm efter Skyways konkurs

0:56 min

Antalet resenärer har ökat på Ängelholms flygplats efter att Skyways har lagt ner sina linjer på bland annat Kristianstads och Halmstads flygplatser. Det konstaterar vd:n och flygplatschefen i Ängelholm, Rose-Marie Östberg.

– Vi har märkt en tillströmning av passagerare, vi har sett en högre kabinfaktor hos våra operatörer, berättar Rose-Marie Östberg.

Det var den 22 maj som flygbolaget Skyways gick i konkurs. Linjetrafiken försvann då helt från flygplatsen i Kristianstad. Även flygplatsen i Halmstad drabbades av konkursen. Sedan dess har folk sökt sig till andra flygplatser och i Ängelholm har de märkt av en ökning av resenärer i maj månad.

Flygplatschefen Rose-Marie Östberg berättar att de hade 1 500 fler resenärer i maj månad än samma månad förra året. Operatörerna har inte satt in fler avgångar men de har satt in större flygplan för att möta det ökade behovet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista