Fredrik Held är en av 25 privatpersoner som investerat i en biogasmack i Tomelilla.. Foto: Kristoffer Lieng/Sveriges Radio
Tomelilla

Snart kan du tanka grönt i Tomelilla

1:36 min

Runt årsskiftet ska man kunna börja tanka biogas i Tomelilla och sedan ska det även bli en mack i Simrishamn. Och intresset från privatpersoner att köpa andelar i macken har varit över förväntan.

Totalt har 25 privatpersoner köpt andelar för 10 000 kronor vardera i macken. En av dem Fredrik Held i Tomelilla som tycker att placeringen i Svampakorset är lyckad.

– Du knyter ihop och Ystad- och Kristianstadsfordonen och Tomelilla- och Sjöbofordonen. Så den ligger bra där, säger han.

De två biogasmackarna beräknas kosta 4 miljoner var. Kommunerna har köpt en fjärdedel av andelarna i den ekonomiska föreningen och har lovat att gå in som borgenärer för lånet som krävs för att få ihop till hela summan om företag, organisationer och privatpersoner köper minst en fjärdedel. Och det målet är redan nått.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista