Simrishamn

Inget brott bakom 82-årings död

1:45 min

Den 82-årige man som hittades död vid Stenshuvud i början av mars hade inte utsatts för något brott. Det står klart när den rättsmedicinska undersökningen nu är färdig.

Man har inte kunnat fastställa den exakta dödsorsaken, men rättsläkarens utlåtande säger att det inte finns några tecken på att mannen har utsatts för brott. Polisen avslutar därmed ärendet, säger Ewa-Gun Westford informatör på Skånepolisen

- Vi har fått svar på de frågor vi ställde, så nu avslutar vi ärendet säger hon.

82-årigen levde ensam och har inga anhöriga, och han var känd för att kunna cykla långa sträckor. Han anmäldes försvunnen från sitt hem i St Olof i början av januari och först två månader senare hittades hans kropp i vattnet vid Stenshuvud.

Att det var hans kropp fastställdes snabbt, men vad som hänt har tagit tid att ta reda på - obduktion har gjorts i Lund och prover har analyserats i Linköping men att det tagit nu drygt tre månader är inte konstigt, säger Ewa-Gun Westford

- Sådana här analyser tar tid, säger hon.

Har ni blivit klokare på vad som hände honom?

- Han tyckte om att cykla och kom ibland för långt hemifrån, och har blivit anmäld försvunnen förr. Det troliga är att det gått till så den här gången också, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista