Oro på Lejonskolan efter besparing. Personerna på fotot har ingenting med artikeln att göra. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Kristianstad

Föräldrar är oroliga för sparkrav på Lejonskolan

1:38 min

Föräldrar till ett femtontal elever på resursskolan Lejonskolan i Kristianstad är nu oroliga att deras barn inte ska kunna gå kvar på skolan. Det efter att extraresurserna till barnen har minskats.

– Det är katastrof för våra barn. För de behöver verkligen det stödet och tryggheten som Lejonskolan kan erbjuda idag, säger Angelika Karlsson har två barn som går på Lejonskolan. 

Han kommer tillsammans med de andra föräldrarna till barnen vars resurser ska minskas, att överklaga besluten. De vände sig först Skolinspektionen som uppmanat dom att överklaga. Överklagandena ska lämnas in till barn- och utbildningsförvaltningen därifrån har man i mejl till föräldrarna meddelat att ett möte med föräldrarna inte är aktuellt. 

– Det är många föräldrar som ringt dit där och då säger de att det är storm i ett vattenglas. Men det är det inte, för våra barn är det katastrof, de måste veta, säger Angelika Karlsson. 

– Oavsett vad jag har sagt så är det så att det finns ingen grund för någon förälder och elev att tro att det inte kommer några resurser, säger Hans Thorsson som är förvaltningens ekonomichef. 

Men föräldrarna är övertygade om att minskningen av resurserna kommer få stor påverkan. Och Lejonskolans rektor Anne Rydén kan inte ge några lugnande besked.

– Jag kan inte lova att skolan är igång i höst eftersom vi är helt beroende av kommunens inställning här. Så det är rätt naturligt att de ställer den frågan till förvaltningen som de håller på med. 

Hans Thorsson säger att de enskilda beslut om resurser till barnen på skolan ska göras om, eftersom de som gjorts var bristfälliga. Nya beslut ska komma på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista