Dödsorsaken är okänd, men nu befars hela familjen vara borta. Skärmklipp från Vattenrikets hemsida.
Kristianstad

Hela falkfamiljen tros vara död

"Vi tror att de blivit förgiftade"
1:21 min

Alla pilgrimsfalkarna i bolådan på Kristianstads vattentorn kan vara döda.

Efter att en tredje unge i familjen nyligen hittades död återstår bara honan och den fjärde ungen. Nu befarar Hans Cronert på Vattenriket att hela familjen har omkommit.

– Tyvärr befarar jag och andra med mig att de kan ha gått samma öde till mötes som resten av familjen, säger han.

Två av ungarna och pappan hittades döda i slutet av juni. De befinner sig nu på Statens Veterinärmedicinska anstalt, SVA, för obduktion och fallet har polisanmälts av Vattenriket.

– De var sedda dagarna innan och de var de alldeles pigga. Och att många då dör på en gång, det tyder på någon form av förgiftning, säger Tommy Järås på svenska pilgrimsfalksprojektet som ringmärkte ungarna när de föddes.

Huruvida de har blivit förgiftade eller inte kommer polisen utreda efter att obduktionen är färdig.

Falkfamiljens historia

Två falkungar på balkongen. En annan lyfter från taket. På nästa bild är falkpappa med. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio

Historien om Vattenrikets pilgrimsfalkar började bra, men slutade illa. Hur gick det till? Läs vår samlade rapportering om pilgrimsfamiljen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".