Alicia Andersson och Jonas Karlsson på Flower & Gardenmässan i Ängelholm. Foto: Gunilla Nordström/Sveriges Radio
Ängelholm

Trädgårdsmässa inspirerar i Ängelholm

1:26 min

Under klördagen grönskade asfalten i Ängelholm. I varje fall på Scantomten som blivit en rivningstomt sedan man gett upp planerna på att bygga ett badhus där. I år har Flower & Gardenmässan flyttat dit och utställare får dela plats med stadsodlingen.

Under sommaren har Ängelholmarna haft möjlighet att ägna sig åt stadsodling där. De som deltagit har fått en lastkrage med jord och har sedan fått odla vad man haft lust till.

Under trädgårdsmässan finns dessutom utställningsträdgårdar och försäljare av både växter och utrustning till trädgården.

-- Verkligen jättekul, det känns spännande och jag hoppas få mycket inspiration till min trädgård, säger Sofie Lindblom som var en av besökarna.

Mona Carlsson är Ängelholmare med egen trädgård så hon har inte deltagit i stadsodlingen.

– Men det känns roligt att de gör något med tomten så att den inte ligger öde medan man kommer på vad man ska göra med den sedan, säger hon.

Den utställningsträdgård som fick mest uppmärksamhet var den där det satt ett livs levande brudpar i en vagn. För brudparet själva var det däremot ganska långtråkigt.

– Det känns rätt segt, säger bruden Alicia Andersson.

– Att bara sitta utan att göra något är långtråkigt, säger brudgummen Jonas Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista