Syrianska-Helsingborg 1-3

HIF vann borta mot Syrianska

Fummel vid 0-1, inblandad i händelsen som gav Helsingborg straffmål (0-2) samt frilägesutvisad efter 27 minuter. Syrianskamålvakten Dwayne Miller fick en mardrömsmatch mot Helsingborg.

 Radiosportens Lena Sundqvist utser lagens lirare:
Syrianska: Lasse Staw
Helsingborg: Pär Hansson

Han inledde med att dratta på ändan och släppa in 0-1 redan efter sex minuter. Mindre än en kvart senare kom Miller in sent i en situation där Syrianskas Rabi Elia redan hängde i Helsingborgsanfallaren Álvaro Santos tröja.

Straff utdömdes-den satte Santos själv, då han iskallt lättade in bollen vid Millers högra stolpe.

Men mardrömmen fortsatte, efter 27 minuter kapade Dwayne Miller Helsingborgsanfallaren Erik Sundin utanför straffområdet och blev frilägesutvisad.

Syrianska offrade anfallaren Admir Aganovic för att få in Lasse Staw i målet men kom-trots en utespelare färre i över en timmes spel-ut i en galen forcering efter pausen.

Det lönade sig nästan då Dinko Felic fintade in (1-2) i början av andra.

Syrianska hade kort därpå två bollar på mållinjen-med bara några sekunders mellanrum-men Helsingborgskeepern Pär Hanssons superräddning stoppade den första. Sedan rensade backkollegan Jere Uronen undan Rabi Elias boll som var halvvägs över strecket.

I slutminuterna var till och med Syrianskamålvakten Staw uppe och jagade ett kvitteringsmål, det resulterade dock i 3-1 av Daniel Nordmark i tom bur i stället.

– Efter utvisningen tycker jag att vi blir bättre konstigt nog. I andra halvlek gör vi det riktigt, riktigt bra och visar oerhört stort hjärta, säger Özkan Melkemichel, tränare i Syrianska.

Helsingborg tog därmed sin fjärde allsvenska seger (2-1) av fyra möjliga mot Södertäljelaget.

– Efter att vi fick spela mot nio man blev vi okoncentrerade och oprecisa i passningsspelet. Vi trodde att matchen var vunnen och det ska man aldrig göra i fotboll, säger HIF-tränaren Åge Hareide.

TT

 Syrianska-Helsingborg 1-3

Radiosporten
radiosporten@sr.se