Arild

Poliser jagade tjuvar - sköt ihjäl hund

1:14 min

En villaägare vid Arild i Nordvästra Skåne fick sin hund skjuten i trädgården i morse när poliser jagade smitande inbrottstjuvar. Hunden träffades i huvudet och fick senare avlivas.

Det var vid fyratiden i morse vakter från ett vaktbolag upptäckte tjuvarna som gjort inbrott i S:rt Arilds golfklubb.

Männen sprang därifrån till en bil och vakterna följde efter och när polis kom till hjälp lyckades man få stopp på bilen och tjuvarna försvann in i en villaträdgård med polisens hundförare i hälarna berättar Jimmy Modén vid polisens kommunikationscentral.

– I trädgården fanns en annan hund som attackerade tjänstemannens hund och sedan också hundföraren. Hundföraren såg sig tvungen att skjuta hunden som senare fick avlivas.

Hunden en korsning mellan Newfoundland och Berner togs till djursjukhuset av polispatrullen, men fick avlivas och givetvis är ägaren upprörd.

Inbrottstjuvarna hann undan och fick inte med sig något byte men enligt uppgift greps en kvinna som skulle ha agerat som bilförare. Rutinmässigt gör nu polisen en internutredning kring polismannens skott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista