Tänk om, en pjäs om tillit. Foto: Kristoffer Lieng/Sveriges radio.
Brantevik

Tillit på scenen i Brantevik

1:30 min

Ikväll är det premiär för pjäsen Tänk om i Brantevik. En pjäs om tillit där elva tjejer i 17-19-årsåldern står för allt från manus och regi till skådespeleri, alla med anknytning till föreningen Scen Österlen. Vi var med på en av de sista repetitionerna.

Ellen Solding och Elisabet Björklund må vara unga, men inga debutanter vad gäller manusskrivande och teaterregi. Redan förra året satte de upp en pjäs på Mårten Pers scen söder om Brantevik.

Ensemblen består av elva tjejer, som gör allt från planering till skådespeleri, koreografi och scenografi. Kanske var det bristen på manliga deltagare som fick dem att skriva en pjäs med en man i huvudrollen, säger Ellen Solding.

– Fast han syns inte på scen, men alla pratar om honom och har en koppling till honom.

Historien handlar om att känna tillit och har ett djupt budskap, som berättas på ett lättförståeligt sätt, tycker tjejerna. För att genomföra ett sådant här stort projekt gäller det även att ha tillit till sin egen förmåga.

– Vi är en extremt bra ensemble. Vi är väldigt fokuserade, ambitiösa och duktiga, säger Elisabet Björklund.

Kristoffer Lieng

Kristoffer Lieng. Foto: Johanna Petersson/Sveriges Radio

kristoffer.lieng@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista