Polisens avspärrningar kring den sommarstuga på Dalgången i Ystad som brann tidigt på måndagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Ystad

Ystad brinner - igen

1:31 min

Ännu en gång har en villa börjat brinna i Nybrostrand i Ystad. Det var vid halvtvå-tiden i natt som larmet om branden kom in. Enligt polisen rör det sig också denna gång om en misstänkt mordbrand.

Branden är den femte på två veckor i Ystad, men om bränderna har något samband vet man inte ännu. Däremot misstänker man att det är en mordbrand.

– Huset stod tomt, det fanns ingen naturlig orsak till att det skulle uppstå brand. Det är flera uppgifter sammantaget som gör att vi är ganska säkra på att branden är anlagd, säger Ewa Gun Westford, informatör på Skånepolisen.

Har någonting ändrats i era misstankar efter branden i natt?

– Nä, vi jobbar brett och förutsättningslöst. Men sedan har vi en historia bakåt i tiden med bränder i Ystad. Vi vet att Ystadsborna blir jätterädda när det brinner, det märkte man i går. Så det är viktigt för oss att visa att man är på tårna när det händer.

Allt om bränderna

Eftersläktningsarbete på tennisklubbens lokal i Nybrostrand. Foto: Christian Lagebrant/Sveriges Radio

Fem bränder på två veckor - vem är det som tänder på i Ystad? Läs våra artiklar om bränderna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista