Kosovare Asllani är en av tre spelare från Kristianstads DFF som är uttagna till OS-truppen i fotboll. Foto: Björn Lindgren/Scanpix
OS

Asllani börjar på bänken

Damernas fotbollsturnering sparkar i kväll igång OS - två dagar före öppningsceremonin. Kristianstads DFF:s Hedvig Lindahl vaktar Sveriges mål mot Sydafrika medan klubbkompisen Kosovare Asllani börjar på bänken.

Sverige premiärspelar i Coventry med avspark 20.45, och stjärnan som måste lyckas för att det ska gå bra för Sverige i OS är Lotta Schelin. Lyon-proffset måste producera mål och dra på sig uppmärksamhet för att ge ytor åt lagkamraterna.

För fyra år sedan lyckades hon inte med den uppgiften, men det ska bli annat av i år.

– Då kom jag från skada, hade bara spelat två allsvenska matcher. Det här är en helt annan säsong nu när jag varit skadefri. Sett till det fotbollsmässiga har jag inte känt mig bättre. Det här är mina bästa år, säger hon.

OS-debuterande Sydafrika, sämst rankat av alla lagen i turneringen, borde vara en munsbit för svenskorna men Lotta Schelin höjer ändå ett varnande finger.

– Kan de locka oss att bli stillastående så de kan hålla kolla på varsin spelare - kan det bli tufft. Löpa mycket är nyckeln.

Avspark 20.45 svensk tid. Matchen sänds i SVT1 och i P4.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista