Hedvig Lindahl under sommarens VM-spel i Tyskland. Arkivbild. Foto: Matthias Schrader/Scanpix

Pressen kritiserar KDFF:s Lindahl

KDFF:s landslagsmålvakt Hedvig Lindahl stod för en grov miss i OS-premiären. För det får hon kritik i de stora tidningarna. "Lindahl kommer att fortsätta ge oss gråa hår", skriver Expressens Thomas Pettersson.

Det är inte bara ros i tidningarna dagen efter den svenska premiärsegern mot Sydafrika, 4-1, i damernas olympiska fotbollsturnering på onsdagen.

Sverige hyllas för de första 20 minuterna och de flesta tycker att det är skönt att laget inte satt sig i en dålig sits inför mötet med världsmästarna från Japan.

Men, det finns ett frågetecken som dyker upp på många ställen. Målvakten Hedvig Lindahls agerande vid Sydafrikas reducering till 3-1. Lindahl stod alldeles för långt ut och lät sydafrikanskan Portia Modise lobba in bollen från nästan halva plan.

Ett misstag enligt SvD:s Ola Billger:

"Man behöver inte gilla den svenska måldansen eller vad det nu var, man kan irritera sig på Hedvig Lindahls tabbe".

Expressens Tomas Pettersson gillade inte heller måldansen och menar att matchen som test var rätt meningslös, och även han är bekymrad över målvakten:

"Hedvig Lindahl kommer att fortsätta ge oss gråa hår även denna turnering".

Pettersson skriver sedan att det ändå inte är tidpunkten för att gnälla. Sverige vann ju.

Aftonbladets Petra Thorén skriver att folket på läktaren diskuterade om Lindahls spel var kartlagt av motståndaren. Hon spelar alltid långt ut. Thorén tycker att Lindahl, trots tabben, ska få chansen igen mot Japan.

"Jag tycker inte att han (Thomas Dennerby) ska peta Lindahl inför Japanmatchen. Det beslutet borde han i så fall ha fattat inför OS-premiären".

DN har inte hunnit med någon krönika eftersom matchen var sen, men fotbollsreportern Anders Lundqvist tycker ändå till i sin text:

"Hedvig Lindahl stod och sov 20 meter utanför målet".

GP:s Carina Olofsson är snällast i sin kritik av det svenska målvaktsagerandet. Hon kallar Lindahls tabbe:

"En onödig utflykt".

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista