Ystad

Polisen håller presskonferens idag

Polisen kommer att hålla en presskonferens på måndagsförmiddagen med anledning av att en man sitter anhållen misstänkt för grov mordbrand. Ystad har drabbats av flera anlagda bränder den senaste tiden, men den anhållne mannen är i nuläget bara delgiven misstanke om en brand.

Mannen greps vid fyratiden natten till söndagen när han försökte anlägga en brand i Hamncaféet i Ystad. Mannen är tysk medborgare och 62 år gammal. Mannen anhölls senare.

Den senaste tiden har Ystad och sydkusten runt omkring skakats av flera anlagda bränder. Många har befarat att en ny "gryningspyroman" härjar i trakten.

Mannen greps på bar gärning efter att han följts av en polisman. Polisen kunde sedan snabbt släcka elden.

– I natt fick vi ögonen på en person som uppträdde lite underligt. Vi följde honom runt i Ystad och då kunde en polisman se att han försökte sätta eld på Hamncaféet. Naturligtvis greps han omedelbart, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid polisen i Ystad.

Misstänks han även för andra mordbränder?

– Nej, han är i nuläget bara underättad om misstanke för branden i natt. Sen ska vi rent tekniskt titta på om det finns några likheter men det är en fråga som kommer senare i veckan, säger Ewa-Gun Westford.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista