Hässleholms tingsrätt. Foto: Wikimedia Commons
Hässleholm

Nävlingerättegång inleds idag

På måndagen inleds rättegången i Hässleholms tingsrätt mot de två män, 23 och 55 år gamla, som är åtalade för grov misshandel och olaga frihetsberövande av en 60-årig man i Nävlinge utanför Hässleholm i juni.

I juni drabbades Nävlingetrakten av flera inbrott, och när de två männen upptäckte 60-åringen i närheten av den ene mannens hus misstänkte de att han var där för att stjäla.

Enligt åtalet stoppade de två misstänkta 60-åringens bil genom att blockera vägen. Sedan ska de ha misshandlat honom med en golfklubba, släpat ut honom ur bilen, hållit fast honom och fortsatt slå mot huvudet. 

De tog sedan med sig 60-åringen till den ene misstänktes hus där de band honom och ska ha fortsatt slå och sparka honom.

De misstänkta ringde själva polisen och sa att de gripit en tjuv på bar gärning, men blev själva gripna.

Den misshandlade mannen fick tillbringa ett par dagar på sjukhus för sina skador, och är inte misstänkt för något brott.

En tredje man står åtalad för medhjälp till brottet, som alltså rubriceras som olaga frihetsberövande och grov misshandel.

Linnéa Mattisson

Linnéa Mattisson
linnea.mattisson@sr.se
044-28 15 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista