1 av 2
Malin Vindahl med barnen Hilda och Albin besökte biblioteket i Klippan på invigningsdagen. Foto: Louise Johansson/Sveriges Radio
2 av 2
Biblkiotekschefen Lotta Almkvist har sett fram emot invigningsdagen. Foto: Louise Johansson/Sveriges Radio
Klippan

Efterlängtad invigning av biblioteket i Klippan

1:36 min

Efter sju veckors sommarstängt öppnade biblioteket i Klippan i dag. Nytt golv och nymålade väggar gav biblioteket ett efterlängtat lyft och uppskattades av besökarna.

Kön sträckte sig lång i biblioteket på onsdagen när Klippanbor vallfärdade till biblioteket. Lena Persson var en av besökarna.

– Vad ljust och stort det ser ut nu när de har renoverat, säger Lena.

Böckerna hon lånade innan sommaruppehållet är utlästa och nu tillbakalämnade. Men hon har redan hittat två nya böcker som hon ska låna hem.

– Biblioteket betyder mycket för mig. Jag kommer ofta hit. Det är så bra att de har böcker med stor stil. Det är bra när man börjar få problem med synen.

Vid en annan bokhylla står Malin Vindahl med lilla Hilda i famnen. Albin kikar i en bokhylla lite längre bort.

– Vi brukar komma hit för att låna både böcker och tidningar, berättar Malin. Och böckerna som lånades innan sommarstängningen är så klart utlästa, berättar hon vidare. För läser ut böckerna, det gör de alltid.

Senast biblioteket renoverades var för 20 årsedan. Nu har byggnaden fått nytt golv och nymålade väggar och därför har biblioteket haft stängt under större delen av sommaren. Men det är inte själva golvläggningen som har tagit tid, berättar Lotta Almkvist, bibliotekschef i Klippan.

– Det som har tagit tid har varit att packa upp 800 kartonger och placera innehållet på 800 hyllmeter på 45 bokhyllor. I samband med detta har vi flyttat om böckerna och organiserat om här på biblioteket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista