Therese Gunnarsson. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Helsingborg/Örkelljunga

Hon kan bli världsmästare i kickboxning

1:48 min

I fjol vann hon guld i amatör-VM i kickboxning, hon är regerande Sverigemästarinna och nu har hon möjlighet att bli bäst i världen - på proffsnivå. Den 28-åriga Örkelljungatjejen Therese Gunnarsson är nästan framme vid sitt mål - den 17 november ska hon möta samma turkiska hon slog förra året, denna gången om världsmästartiteln i proffskickboxning.

Matchen kommer gå på hemmaplan, på Sundspärlan i Helsingborg där hon har sin klubb Helsingborgs Muay Thai.

- Det känns ju hur bra som helst, det är liksom en dröm som blir sann att man kommer få ha alla vänner och familj runtomkring sig när man går den här matchen, säger Therese Gunnarsson.

Sedan hon var 20 har den 28-åriga Örkelljungatjejen kickboxats och i fjol lyckades hon knipa åt sig förstaplatsen i amatör-VM i kickboxning i makedonska Skopje efter att ha knockat turkiskan Yelis Koblay i tredje ronden.

De motgångar som kommit har inte hindrat Therese Gunnarsson som hade ett armbrott som hindrade henne från att träna fullt ut inför fjolårets mästerskap.

- Samtidigt tror jag att sådana motgångar gör att man blir starkare och att man kämpar hårdare och att man känner större glädje när man väl kan hålla på med det man älskar att göra, säger hon.

En motgång som ledde till vinst för Therese Gunnarsson som aldrig tvivlade på att hon skulle klara av matchen.

Nu ligger all fokus på höstens match om världsmästartiteln för kickboxningsproffs, och motståndaren är samma turkiska tjej hon slog i fjol - idag regerande Europamästarinna.

Therese Gunnarsson tror att de regler som gäller i proffsmatcher kommer gynna henne i den kommande matchen.

- Det kommer bli en jättetuff match men jag tror att jag kommer tjäna på att det kommer bli längre ronder och att vi inte har några skydd för hon gick ut väldigt hårt och sen tappade hon. Jag gör nästan tvärt om, jag går ut lite lugnare och sen ökar jag, så jag tror att det här är en fördel för mig, säger hon.

Nu ska Therese Gunnarsson ha semester i två veckor, sedan är det hård träning fram till en vecka innan matchen då hon tar en vila innan det är dags.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista