Kristianstad

Inte klara med rekrytering till Fröknegårdskolan

Skolverket: ”Det är på gång”
1:26 min

Skolverkets satsning för att höja elevernas betyg på Fröknegårdskolan i Kristianstad dröjer. De tilltänkta handledarna som ska stötta lärarna är inte färdigrekryterade ännu.

I våras gick Skolverket ut med att de skulle göra en satsning på Fröknegårdskolan och nio andra skolor runt om i landet för att höja elevernas betyg.

En stor del i satsningen handlade om att ha kvalificerade handledare på plats för att stötta lärarna. Nu börjar skolan men rekryteringen av handledare är inte klar. Det berättar Anna Österlund, projektledare på Skolverket.

– Vi håller på, vi kommer att ha flera intervjuer nu den här månaden så det är på gång. De bor på olika platser i Sverige och Skåne är lite svårt att hinna åka till. Men vi har en person från Malmö högskola som kommer att jobba som handledare på Fröknegårdsskolan. Sen så kommer vi att ha samtal med fler och de kommer antagligen att finnas i Skåneområdet men det är inte klart ännu så det är svårt att säga, säger Anna Österlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".