Anita Söderlind (t h) tar inte över efter Anette Åkesson som det var tänkt. Foto: Bosse Johansson/Sveriges Radio
Båstad

Kommunalrådskandidat Anita hoppar av

"Jag beklagar denna utveckling"
0:47 min

Moderaten Anita Söderlind från Höganäs blir inte Båstads nya kommunalråd. Hon blev nominerad sedan det stod klart att det nuvarande kommunalrådet i Båstad, Anette Åkesson, blir riksdagsledamot för Moderaterna.

Men efter mycket kritik mot att man tar in en politiker från en annan kommun, väljer nu Anita Söderlind att tacka nej till uppdraget.

– Jag tycker det är synd att, Anita hade passat perfekt som kommunalråd. Det handlar ju om att hitta den bästa personen för jobbet, precis som med vanliga yrken, menar kommunfullmäktiges ordförande Benkt Ragnarsson (M).

Anita Söderlind kommer senast från ett uppdrag som ordförande för socialnämnden i Höganäs, och kritiker har bland annat pekat på att hon saknar den kännedom om Båstad som krävs för att kunna arbeta som kommunalråd.

Nu arbetar valberedningen med att hitta en ny kandidat till posten.

– Vi är i stort sett tillbaka på ruta ett där vi var i juni. Jag hoppas vi kan ha en lösning klar snarast möjligt, säger Benkt Ragnarsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".