1 av 6
Vittsjö hemmaslog Kristianstads DFF med 2-1. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 6
Susanne Moberg gör 1-0. Foto: Per Lundberg/Sveriges Radio
3 av 6
Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 6
Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
5 av 6
Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
6 av 6
Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
damallsvenskan

Vittsjö fortsätter att vinna på hemmaplan

Vittsjös Sandra Adolfsson efter segern mot Kristianstad
2:23 min

Det såg ut att bli Kristianstads DFF som skulle bryta Vittsjös fina hemmasvit utan förluster den här säsongen. Men Vittsjö slutade aldrig kämpa och de vände och vann matchen med 2-1.

Det var bortalaget KDFF som tog ledningen i lokalderbyt mot Vittsjö GIK med 1-0 i halvtid. Målskytt var Susanne Moberg som efter ett par dribblingar och ett välplacerat vänsterskott gav bortalaget ledningen med 1-0 i den 34:e minuten.

Andra halvlek rivstartades av KDFF med bland annat ett ribbskott och ett missat öppet mål. 1.572 personer i publiken väntade på att bortalaget skulle avgöra samtidigt som Vittsjö slog en boll in i straffområdet där bollen via en KDFF-försvarare letade sig in i mål.

Efter kvitteringen avstannade gästernas offensiv och i 83:e minuten kom nästa kalldusch då Sif Atladottir i KDFF drog ner Vittsjös Sofie Andersson i straffområdet och blev utvisad. Straffen slog sen Danesha Adams in via stolpen till 2-1. En ledning som KDFF trots stor press i slutet inte lyckades kvittera.

Sett till spel och målchanser var det ett ologiskt resultat men KDFF:s oförmåga att punktera matchen i kombination med Vittsjös kampvilja fällde avgörandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".