Foto: Jessica Gow/Scanpix
broby

Ingen grund för kritik menar Attendo

"Vårdyrket är tungt"
1:31 min

Både från Östra Göinge kommun och från anställdas håll har det kommit synpunkter på att bemanningen på äldreboendet Attendo Lindgården i Broby är för låg. Men vårdbolaget håller inte med om kritiken.

Från flera håll har det kommit synpunkter på att bemanningen på äldreboendet Attendo Lindgården i Broby i Östra Göinge är för låg. personal har larmat och kommunen har i sin inspektioner också sett att boendet ofta är för lågt bemannat och att personal inte hinner med att ge de boenden den omsorg de har rätt till.

Men Charlotte Näsström Morén som är presschef på Attendo, känner inte alls igen den kritik som anställda framför och tycker inte att kritiken som har framkommit i en rapport från kommunen är allvarlig.

– Bemanningen är inte alls låg. Vi har inte gjort några nedskärningar. det är svårt för medarbetare att hinna med ibland. Vårdyrket är tungt, säger hon.

Erfarenheter av låg bemanning i äldrevården?

Har du erfarenheter av låg bemanning i äldrevården, på Lindgården eller någon annanstans? Personal, brukare eller anhörig – hör av dig till oss. Skicka ett mejl, antingen till nyheterna.kristianstad@sverigesradio.se eller till reporter Louise Johansson som gjort inslagen om Lindgården.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".