Rektor Jenny Edvardsson, i bakgrunden, menar att tre miljoner är stora pengar för en liten skola i Vinslöv. Foto: Joachim Sundell / Sveriges Radio
Furutorpsskolan

Vinslöv satsar på surfplattor

Rektorn: ”Det är framtiden”
1:31 min

Den här veckan får Furutorpsskolan i Vinslöv en tekniskt uppgradering. Efter ett teknikbidrag på tre miljoner kommer den lilla skolan i Vinslöv ha en surfplatta till varje elev och en digital anslagstavla i varje klassrum.

Det var efter ett teknikstipendie på tre miljoner i våras som skolan köpte in surfplattor, digitala anslagstavlor och dokumentkameror. I veckan var det dags för lärarna att sätta sig in i den nya tekniken.

– Eftersom den här tekniken finns i elevernas vardag måste den finnas i skolan också, säger Helen Kullander, en av lärarna som satte sig i skolbänken igen den här veckan.

I en skolvärld som på senare år präglats mer av nedskärningar än nysatsningar, möttes det nya tekniktillskottet med entusiasm av personalen. Helen Kullander tror att det är en viktig satsning.

– Det känns väldigt spännande, det är en chans att förnya utbildningen.

Jenny Edvardsson, skolans rektor, menar att det finns en del barnsjukdomar kvar att bena ut, som skakigt nät och tekniskt ovana lärare. Men så småningom är tanken att de nya resurserna ska föra den lilla skolan i Vinslöv in i framtiden. En surfplatta för varje elev, och digitala anslagstavlor i varje klassrum, är visionen.

– Jag tror att framtiden kommer att visa att man måste undervisa på olika sätt beroende på eleven man har framför sig. Teknik är ett sätt att nå vissa, men sen måste det alltid finnas en duktig pedagog med i rummet också, säger Jenny Edvardsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".