1 av 2
Kocken Eva Thuresson bjuder dig på en julig helgmeny. Foto: Johanna Petersson/Sveriges Radio
2 av 2
Röd grönkål, palmkål - och "vanlig" kål. Snart är det jul och då är kål populärt. Foto: Johanna Petersson/Sveriges Radio
Julmat

Eva laddar för julborden

Eva: ”Njure som är bakad i sin fettmantel”
1:03 min

Eva Thuresson från Kivik är veckans kock i Grädde & Smör och till helgen kommer hon att ge dig en tre rätters meny som är rejält julinspirerad. Nu till helgen drar hon själv igång sina julbord nere på Österlen.

Eva Thuresson

Född: 1964 i Ravlunda

Bor: Svinaberga utanför Kivik

Gör: Driver restaurang Allé i Svinaberga.

Bakgrund: Pluggade livsmedelsteknisk, fick arbete på Savoy i Malmö. Arbetat på toppkrog i Tyskland och på Nestlé för produktutveckling inom livsmedel. Varit intresserad av mat hela livet.

Äter helst: Glaserade revben och dricker helst mjölk

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".