Malmö

Hovrätten sänker straff för bajonettmord

Anna Bubenko rapporterar
1:46 min

Hovrätten över Skåne och Blekinge sänker straffet för den 46-årige man som i februari i år högg ner sin före detta sambo i stadsdelen Lugnet i Malmö. I tingsrätten dömdes mannen till livstids fängelse, men hovrätten sänker straffet till 17 års fängelse.

En nämndeman var skiljaktig och ville att hovrätten skulle fastställa domen i tingsrätten, där mannen dömdes till livstids fängelse. Mannen frias från åtalet om olaga hot mot parets två små flickor, som blev vittne till mordet.

Hovrätten anser, precis som tingsrätten, att mannen hade planerat mordet och att det var hänsynslöst, men hänvisar till förarbetena till lagen att mordet inte är ett sådant fall där lagens strängaste straff ska dömas ut.

Mannen döms även för att vid ett tidigare tillfälle ha tryckt ner och bundit kvinnan så sammanlagt får han 18-års fängelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".