Vildsvin jagades för fullt i trakterna kring Östra Göinge på lördagen. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Östra Göinge

Stor vildsvinsjakt i snapphanebygden

1:24 min

I trakterna kring Östra Göinge har vildsvinsstammen ökat stort. Under helgen hölls en stor gemensamhetsjakt där över 500 jägare och ett 60-tal hundar jagade av 44.000 hektar.

På lördagen så hade jägare, hundförare och hundar från när och fjärran hade tagit sig norra Skåne för att jaga vildsvin i trakterna kring Östra Göinge, Osby och Lönsboda.

– Bönderna har mycket skador och lägger ner mycket tid och pengar på att rätta till efter vildsvinen. Vi måste hjälpa dem att få ner stammen, säger hundförare Thomas Windeborn i Hunshults jaktlag i Lönsboda.

Det var omkring 57 jaktlag och ett 60-tal hundar som deltog och bland dem fanns hundförare Thomas Windeborn. Han är nöjd med jakten, men menar att man kan bli ännu vassare till nästa gång.

– Jag hoppas att fler kommer med och att det blir ännu bättre organisation. Lite finslipning på detta så kan vi bli ännu vassare på grisjakt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista