Idag inleds rättegången mot den 17-årige pojke i Landskrona som misstänks ha mördat sin syster. Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Landskrona

17-åring inför rätta för mordet på sin syster

Brodern säger att maskerad man knivskar systern
0:59 min

Idag inleds rättegången mot den 17-årige pojke som är misstänkt för att ha mördat sin syster i Landskrona.

En aprilkväll i år kom larmet om att en kvinna låg knivskuren i en lägenhet i Landskrona. När polisen kom till platsen fann man kvinnan död, med mer än 100 skador på kroppen som gjorts med hushållsknivar och en sax. I närheten av hennes bostad fanns hennes bror och polisen fattade snart misstankar mot honom och han togs in för förhör och häktades några dagar senare. 

I sju månader har pojken suttit häktad och hela tiden har han nekat till brottet och hävdar att det var en maskerad man som knivskar systern. 

Åklagaren däremot tror att det är sjuttonåringen som är skyldig och grundar misstankarna på att sjuttonåringens berättelse inte verkar stämma. Han hade skärsår och blodfläckar på sig då man grep honom och man har inte hittat något spår av att det funnits någon annan där än de båda syskonen. 

Däremot har åklagaren inte lyckats hitta något motiv. Det har spekulerats om det rör sig om ett hedersmord, men i stämningsansökan finns det inte skrivit någonting om det.

Systermordet

Många har lagt blommor och tänt ljud vid platsen där en 53-årig kvinna hittades mördad i tisdagskväll. Foto: Erik Appelberg

Han är 17 år och dömd för att ha mördat sin syster. Följ Sveriges Radios rapportering om den tragiska händelsen i Landskrona i april 2012 då en 19-årig kvinna miste livet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".