1 av 6
Swedish House Mafia är på avskedsturné Foto: Scanpix
2 av 6
Anders lär sig göra veven av Jessica Viktor Foto: Mirijam Geyerhofer/Sveriges Radio
3 av 6
Jessica Viktor kom och berättade för morgongänget om timmarna på Swedish House Mafias jättedansgolv på Forum i Köpenhamn. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
4 av 6
Swedish House Mafia är på avskedsturné. Foto: Scanpix
5 av 6
Swedish House Mafia är på avskedsturné Foto: Scanpix
6 av 6
Swedish House Mafia är på avskedsturné Foto: Scanpix
köpenhamn

Housekonsert som gav träningsvärk

10 min

I morse hade vi en riktig hjälte med oss, nämligen Jessica Viktor från Malmö som knappt hann lämna Köpenhamn innan hon satte sig på tåget till Kristianstad för att berätta för oss om gårdagens Swedish House Mafia-konsert. Och lite trött var hon kanske, men fortfarande euforisk efter spelningen på Forum.

Swedish House Mafia har dominerat nöjesmedia de senaste dagarna efter att ha sålt ut Friends Arena i Stockholm tre kvällar i rad, torsdag-fredag-lördag, vi snackar alltså en publik på totalt 105 000 personer! Efter en dags vila var det i går dags för den svenska house-trion att inta Danmark och de 18 500 i publiken blev inte besvikna.

Förutom Jessica Viktor hade vi med oss Robin Iborn på telefon från Helsingborg. Robin Iborn hade sett SHM tidigare, på en clubspelning på Ibiza, men gav den här konserten på Forum högre betyg. Men mest lyrisk var nog Jessica, som dessutom gav Anders en lektion i hur man gör "veven" som gett både henne och Robin träningvärk i axlarna bara timmar efter spelningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista