Hässleholm

Utredning av rån mot två tonårsflickor läggs ner

Polisen: ”Inget brott är begånget”
1:17 min

Utredningen av rånet mot två tonårsflickor i Hässleholm i oktober har lagts ner. Det berättar Eva-Gun Westford, informationsansvarig på polisen.

– Vi har arbetat med utredningen sen anmälan kom in och nu det sista har vi inväntat de sista tekniska rapporterna. När vi fick allt material samlat så kallade vi in familjen för förhör och de var här igår. När vi gick igenom materialet tillsammans kunde vi konstatera att inget brott var begånget, säger Eva-Gun Westford.  

Det var den 23 oktober som polisen fick en anmälan om att två flickor hade bakbundits i sitt hem och rånats. Männen som gick in i huset ska ha tejpat för deras ögon och sökt igenom huset efter värdesaker.

En dator, en kamera och pengar ska ha stulits. Men sedan utredarna fått svar från Statens kriminaltekniska laboratorium bedömer polisen nu att inget brott har begåtts.

– Det är de samlade omständigheterna som gör att vi lägger ner utredningen. Det är lite känsligt för de inblandade. Därför väljer vi att säga att utredningen är klar och att vi inte kan konstatera något brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".