Andreas Söderkvist och Pelle Sköldbäck. Foto: Malin Nilsson/Sveriges Radio
Ängelholm

De lär elever och idrottslärare att Alla Kan

Pelle Sköldbäck: ”Alla kan göra olika handikappidrotter i skolan”
4:02 min

Under onsdagen ska Maria Larsson, Barn och äldreminister, Beatrice Ask, Justitieminister och Maria Arnholm, Jämnställdhets och ungdomsminister jobba sittandes i rullstol. De som ligger bakom det här är Andreas Söderkvist och Pelle Sköldbäck från Ängelholm. Det menar att Alla kan.

I Ängelholm så finns projektet Alla kan sedan länge men nu hoppas Pelle Sköldbäck och Andreas Söderkvist att projektet ska få spridning i och med mötet med ministrarna på Rosenbad.

- De kommer att få sitta i rullstolarna men det finns nog inte utrymme för en rullstolsbasketmatch på Rosenbad, säger Pelle Sköldbäck. 

Han och Andreas Söderkvist åker ut på skolor och håller i handikappidrottsdagar där elever och idrottslärare får prova på olika handikappidrotter med eller utan rullstol.

- Vi vet att det ökar förståelsen bland dem som inte sitter i rullstol, säger Pelle Sköldbäck som själv är rullstolsburen.

På repetoaren finns allt från rullstolsbasket, sittande volleyboll och boccia till goalball och hinderbanor som fungerar för alla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".