Enligt barn- och elevombudet gjorde Simrishamns kommun inte tillräckligt för att stoppa mobbningen. Arkivbild: Linda Evereus/Sveriges Radio
SIMRISHAMN

"Ansvarsfördelningen är tydlig"

1:31 min

Ansvarsfördelningen mellan Attendo och Simrishamns kommun har i grunden varit tydlig.

Det menar vårdföretaget Attendo efter händelsen med en familjehemsplacerad flicka som dog av lunginflammation förra året.

– I grunden är ansvarsfördelningen tydlig, säger Jenny Berg som är regional verksamhetschef på vårdföretaget Attendo Cares jour- och familjehemsavdelning.

Det var under våren förra året som en 15-årig flicka dog av lunginflammation under tiden som hon var familjehemsplacerad av Simrishamns kommun.

Dödsfallet kopplas inte till kommunens hantering av ärendet men de fick kritik av Socialstyrelsen för att ha släppt för mycket på sitt ansvar jentemot vårdföretaget Attendo Care - som stod för familjehemmet.

Stina Lundqvist, som är enhetschefen för familjeomsorgen i Simrishamn, berättade i går om de problem hon ser i samarbetet med vårdföretag. Ansvarsområdena var en del - konkurrensen om familjehemmen mellan kommun och vårdföretag en annan.

Men några svårigheter att rekrytera familjehem känner inte Jenny Berg av.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista