1 av 2
Sabina Lunddahl hjälper Kvinnojouren i Ängelholm med göttigheter till helgen och är därför Veckans hjälte i P4 Kristianstad. Johan Pettersson åkte hem till henne med några kassar fredagsmys från redaktionen. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
2 av 2
Fredagsmys - en självklarhet för de flesta, men inte för alla Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix
Veckans hjälte

Fredagsmys - ingen självklarhet

8:53 min

Genom sitt projekt "Fredagsmys" ville Sabina Lunddahl från Ängelholm skänka lite glädje till samhällets mest utsatta kvinnor och barn. Tanken är att de skulle kunna få lite guldkant på tillvaron och känna sig lite vanliga i den situation de befinner sig i. Sabina är Veckans Hjälte i Morgonen.

För många är "fredagsmyset" det lilla extra på fredagskvällen som sätter guldkant på tillvaron och avslutar en lång arbetsvecka. En sjävklarhet för de flesta men inte för de som bor i s.k. skyddade boende. Det har Sabina Lunddahl tagit fasta på.

Morgonen fick ett mail från Annelie: "Jag läste en grej i höstas som jag alltid tänker på när ni pratar om veckans hjälte. Artikeln handlade om en tjej som köpte fredagsmys - alltså chips, läsk och godis, till ett boende för skyddade kvinnor och barn i Ängelholm. Jag minns inte var jag läste det, men ni kan säkert hitta henne om ni tycker att hon passar, jag tycker att det var en behjärtansvärd insats av henne."

Tidningen som skrev detta var Lokaltidningen i Ängelholm. Morgonen fick inte tag på Sabina Lundahl men väl Kvinnojouren Ängelholms verksamhetschef Lena Persson som lovade att vidarebefordra utmärkelsen.

Tipsa om Veckans Hjälte

Har hon eller han räddat livet på någon, bekämpat mobbing eller driver ett ungdomshem? Vi utser en hjälte varje vecka. Vill du vara med och nominera: mejla morgonen@sverigesradio.se eller ring vår telefonsvarare 044- 775 12 20

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista