Gudrun Schyman, Fi. Foto: Christine Olsson/Scanpix.
Simrishamn

Nu enas oppositionen i Simrishamn

Den politiska oppositionen i Simrishamns kommun har varit splittrad sedan knappt ett år tillbaka då socialdemokraterna bröt med de övriga oppositionspartierna. Men nu öppnar socialdemokraterna åter för samarbete med Miljöpartiet, Feministiskt initiativ och Vänsterpartiet i Simrishamn.

Det var när de mindre oppositionspartierna inte ville ge Barn- och utbildningsnämnden ansvarsfrihet i april förra året som socialdemokraterna sade upp samarbetet med Miljöpartiet, Feministiskt initiativ och Vänsterpartiet.

Innan dess hade man haft gemensamma gruppmöten och stått som enad front med det socialdemokratiske oppositionsrådet Karl-Erik Olsson som företrädare.

Under måndagskvällens kommunfullmäktigemöte påpekade Miljöpartiet att det är ohållbart med ett oppositionsråd som bara företräder socialdemokraterna och även feministiskt initiativ klagade på dålig insyn i det politiska arbetet och en haltande demokrati.

Debatten vände dock plötsligt efter att Karl-Erik Olsson uppmanat de övriga oppositionspartierna att bjuda in honom - för då kommer han.

Malin Rimfors

Malin Rimfors, reporter på Österlen. Foto: Johanna Darnéus/Sveriges Radio

044 - 775 512 35

malin.rimfors@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista