Kristianstad

Fartkameror hjälper polisen att utreda

1:08 min

Olyckan utanför Torsebro natten till i lördags skedde mellan två fartkameror. Det kan hjälpa polisen i utredningen om olyckan, som nu är i full gång.

– Utan fartkamerorna hade det varit svårare att avgöra om någon kört för fort, hur mycket för fort i så fall och om hastigheten har påverkat olyckan, säger Arne Davidsson, kommissarie på polisens trafikenhet i Skåne.

De båda bilarna frontalkrockade i en korsning. Båda förarna klämdes fast och avled på platsen. Eftersom båda omkom kan ingen av dem dömas, men polisen gör ändå samma förundersökning som alltid för att ta reda på hur olyckan gått till.

– Det kan vara särskilt viktigt för de anhöriga att få reda på hur det gått till, så att det inte hänger i luften vem som bär skuld, säger Arne Davidsson.

Sträckan där olyckan skedde, länsväg 118 utanför Torsebro, är enligt polisen ingen särskilt olycksdrabbad sträcka. De senaste tio åren har tre dödsolyckor inträffat på sträckan från Kristianstad till Bjärlöv. Totalt har där skett 43 olyckor under den perioden, de flesta lindriga.

När det gäller olyckan i helgen har polisen gjort en teknisk undersökning av båda bilarna. Nu avvaktar man den rättsmedicinska undersökningen för att få svar på frågor som varför männen avled, om någon av dem var påverkad eller sjuk. Hur lång tid det tar, vet polisen inte.

– Besked från rättsmedicin brukar ta mellan en och två månader, innan det är klart kan vi inte heller avsluta förundersökningen, säger kommissarie Arne Davidsson.